Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Πρέπει να κρατήσουμε τους νέους στον Ερύμανθο και να τους δώσουμε ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία»

O υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου kαι επικεφαλής της παράταξης “Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο” Διαμαντής Κανελλόπουλος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Tο τρίπτυχο «οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες ύπνο» ήταν το βασικότερο σύνθημα των εργατών του Σικάγο το 1886, οι οποίοι μη αντέχοντας τις μέχρι τότε συνθήκες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ωράριο στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Άνοιξαν έτσι το δρόμο της πάλης για τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και διαμόρφωσαν το πλαίσιο των μελλοντικών διεκδικήσεων.

Η Πρωτομαγιά παραμένει σύμβολο ενεργών αγώνων και διεκδικήσεων και όχι μια ημέρα τυπικού εορτασμού. Σήμερα πρέπει να αγωνιστούμε να ανοίξουμε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. Να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να τους δώσουμε ευκαιρίες για αξιοπρεπή εργασία.
Ο Ερύμανθος μόνο με μια ενωμένη δημοτική ομάδα μπορεί να προχωρήσει και να καταφέρει να δώσει «ζωή» στα χωριά του. Ο Ερύμανθος μόνο μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί με συνέπεια θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: